> Logistiek medewerker

Logistiek medewerker

Basisinformatie

Type traject: 
Werken in de logistiek
Functieomschrijving: 

Kom kennis maken met de logistiek in Twente!

Twente is een belangrijke logistieke HotSpot in Nederland. De sector groeit hard. Er zijn veel kansen voor zowel bedrijven als voor toekomstige werknemers. Op 14 maart a.s. gaat de allereerste Week van de Logistiek in Twente van start. Tijdens dit meerdaagse evenement krijgen verschillende doelgroepen de kans om een kijkje te nemen in de keuken van de logistieke bedrijven in onze regio en willen we Twentse werkzoekenden en scholieren warm maken voor een succesvolle toekomst in de logistieke sector. En dat is hard nodig, want één van de grootste uitdagingen waar deze sector voor staat is het vinden van voldoende vakmensen! 

De volgende vragen komen op ons af:

Hoe kunnen we blijvend voorzien in voldoende gekwalificeerd personeel in Twente?
Hoe kunnen we de instroom van werknemers in de logistiek en studenten in het logistieke onderwijs vergroten? 
Hoe kunnen we bestaande werknemers voor de logistiek behouden?

Op 14 maart is de kick-off bijeenkomst op het Indië-terrein in Almelo waar overheid, ondernemers en onderwijs (de 3 O's) met elkaar in gesprek gaan over deze vragen. 

De Week van de Logistiek vervolgt op 15 maart voor mensen die ingeschreven staan bij het Werkplein in Twente. Een flinke groep mensen zal met bussen een aantal bedrijven bezoeken. Enerzijds om kennis te maken met de mooie beroepen die daar zijn, anderzijds om wellicht direct aan de slag te gaan. 

Op vrijdag 15 maart staan de bedrijven klaar om grote groepen middelbare scholieren te ontvangen. We hopen op deze manier scholieren die nu op het vmbo zitten beroepsbeelden te presenteren die maken dat ze kiezen voor een carrière in de logistiek.

De week wordt afgesloten op 16 maart met de open zaterdag van ROC van Twente, waar meer informatie te verkijgen is over de opleidingen die wij aanbieden op het gebied van transport en logistiek.

Meer weten? Kijk op: www.weekvandelogistiek.nu

Situatie van doelgroep: 
Werkend
Scholier
Voortijdig schoolverlater
WAJONG
Participatiewet
WW
NUG (Niet-UitkeringsGerechtigde)
Regio: 
Twente